Categories
Alumnat
General
Notícies
Una colla d’alumnes de 3r d'ESO, rapsodes per un dia. VII Mostra de poesia a secundària[General]
Dissabte, 21 d'abril de 2018

El teatre La Cate de Figueres ha acollit, el 12 d’abril, la VII Mostra de poesia a secundària. Entre la desena de centres que hi han participat, de llocs com Figueres, L’Escala, Olot o Sils, hi havia també representació banyolina, amb alguns alumnes de l’INS Pere Alsius.

Era un grup de 28 estudiants de 3r d’ESO que s’han estat preparant durant diverses setmanes. El projecte els ha permès treballar la comprensió de textos, la interpretació, la memòria i tècniques de projecció de la veu. A més, els estudiants també s’han encarregat de l’escenografia de la representació: un ring amb un sac de boxa que volia transmetre la metàfora d’un combat poètic.

La tasca, que ha estat guiada pels docents Rafael Ferre, Gemma Caja, Jaume Vila i Judith Torrent, era voluntària, i s’ha preparat durant diverses tardes des del mes de febrer.

Així, han pujat a l’escenari durant deu minuts per encarnar de viva veu  les paraules de poetes com Maria Mercè Marçal, Joan Salvat-Papasseit, Mireia o Joan Josep Camacho Grau. La victòria però, no era per cap autor, sinó de l’única gran vencedora: la poesia.

El cartell de l’acte també ha estat elaborat per un alumne del centre, Toni Estrada,  juntament amb la professora Olga Muñoz.

Els alumnes d’ESO del nostre centre prodran gaudir del recital el dia de Sant Jordi a l’Ateneu de Banyoles.


Enllaç del resum de l’acte: VII Mostra de poesia a secundària