Categories
Alumnat
General
Notícies
Els alumnes de Biologia de 2n de batxillerat realitzen un taller d'ecologia microbiana a l'estany[General]
Diumenge, 08 d'abril de 2018

El passat 19 de març, els alumnes de 2n de batxillerat que cursen la matèria de Biologia van participar en un itinerari pràctic al voltant de l'Estany que serveix per conèixer i valorar diferents fenòmens microbiològics que es donen en les aigües de fonts, rieres, estanyols i en el mateix Estany.

El recorregut es fa en bicicleta, vehicle ideal per a poder desplaçar-se  còmodament d'un lloc a l'altre de l'Estany i, sense contaminar.

Es realitzen diverses parades que serveixen per anar introduint els diferents conceptes de microbiologia i així:

  • repassar el funcionament hidrogeològic de la conca lacustre de Banyoles,
  • descobrir els sufureta, bacteris del cicle del sofre i realitzar un exercici pràctic de control de diferents paràmetres (coloració, temperatura, conductivitat, oxigen) que ens permeten identificar l'hàbitat d’aquests bacteris,
  • descobrir els ferreta, bacteris del cicle del ferro,
  • estudiar un ambient sulfurós similar al que hi havia a la Terra fa uns 3.500 milions d'anys, en l'estanyol vermell de Can Sisó i finalment,
  • observar la presència dels estromatòlits, formacions de travertí i cianobacteris, organismes responsables de la presència d'oxigen a l'atmosfera.

L'ecologia microbiana de l'Estany ens permet conèixer fascinants ecosistemes microbians que tenim en el nostre entorn més immediat i que són estudiats arreu.

És imprescindible conèixer per valorar i preservar !!!!

Podeu veure imatges de l'activitat a la galeria d'imatges de la web o accedir-hi a través d'aquest enllaç.